Etusivu Hinnasto OmpeluPaikka? Tapahtumakalenteri Yhteystiedot

 

OmpeluPaikka?
Koneet ja laitteet
Anemona

Ompelukahvila Oulun OmpeluPaikka

OmpeluPaikka on ompelimo, ompelukahvila ja putiikki, jonka toimintaa ohjaavat ekologiset arvot ja kestävä kehitys: kulutuksen ja jätteen vähentäminen, olemassa olevien tuotteiden korjaaminen, uudelleen käyttäminen ja kierrättäminen.

Ompelimo keskittyy korjausompeluun, vaatteiden uudistamiseen, muokkaamiseen ja muodistamiseen sekä uusien tuotteiden valmistamiseen kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Asiakastöiden lisäksi ompelimolla on oma tuotemerkki "Anemona", johon kuuluu vaatteita, asusteita ja pieniä sisustustuotteita, pieniä sarjoja tai yksittäiskappaleita kierrätys- tai muista ekologisista materiaaleista. Tuotteita valmistetaan kysynnän ja materiaalin saatavuuden mukaan.

Ompelukahvila on käsitöistä ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka, jossa voi tuntihinnalla tehdä omia ompelutöitä. Hintaan kuuluu ompelukoneen, saumurin, silityslaitteiden ja muiden työvälineiden vapaa käyttö sekä tarvittaessa myös ohjausta, neuvontaa ja sovitusapua. Käyttöönsä voi varata ison pöydän kaavojen piirtämistä ja kankaiden leikkuuta varten. Korjausompelun tarpeisiin tarjolla on nappeja, lankoja, tilkkuja yms. Kaikkien asiakkaiden käytettävissä on valikoima alan lehtiä ja kirjallisuutta.

Ompelupaikan putiikissa voi nauttia luomu- tai reilun kaupan kahvia ja teetä, joskus myös jotain pientä kotona leivottua syötävää. Muita putiikin tuotteita ovat mm. lähihunaja ja ompelimon omat Anemona-tuotteet.

Ompelupaikka voi olla jotain muutakin. Kysy esim. Ompelukahvilassa järjestettävistä intensiivikursseista, joilla perehdytään ompelemisen alkeisiin sekä muihin käsityömenetelmiin.